Veckobrev

Hej, allihop!

Hoppas att alla hade det bra under höstlovet. Har ni tänkt på att lov, t.ex. höstlov, kommer långsamt som en snigel, men försvinner snabbt som en rymdraket. Höst förresten, det börjar kännas mer och mer som vinter. Vi har en regel på skolan om att alla går ut på rasterna. Eleverna klagar på vädret, men det enda som går att påverka är kläderna. Så klä er för vädret och ta gärna med en extra tröja så att ingen behöver frysa.

Vad händer nästa vecka?

• Idrott som vanligt, bussen går 8.10 från skolan på måndag för 6B och tisdag för 6A.
  • Vi har fortsatt simskola på onsdag för de som inte är klara.
  • De som inte lämnat in häftet och svarat på frågorna i svenskan, lämnar in.
  • Nästa vecka är det Barnboksveckan och torsdag förmiddag har vi aktiviteter i olika stationer för eleverna, allt enligt schema.
  • Vi hoppas att hemkunskapen på Centralskolan kommer igång i nästa vecka.
  • Fredag 15 /11 är det invigning av skolans nya bibliotek, enligt schema.
  • Under vecka 47 startar de muntliga nationella proven i svenska, engelska och matematik. Vi börjar med svenskan och tar matten sist. Mer information kommer.

Under nästa vecka så arbetar eleverna med debatt i svenskan. I engelska jobbar vi med mat, och framför allt nyttig mat, ”healthy food”. I so fortsätter arbetsområdet med ”Yrken och pengar” och vi pratar om pengars värde. Utbildningar och vad som krävs för olika yrken blir det också. Det kan hända att era barn vill diskutera och förhandla om hur mycket de vill ha i fickpengar under helgen. I matten ska vi jobba med procent och börja prata om sannolikhet, och hur tärningar, olika spel och lotterier fungerar. Vi kommer att göra en mattescreening i veckan. I no fortsätter vi med solsystemets planeter, kometer, andra galaxer och mycket annat. Hör av er om ni undrar något.

Trevlig helg!

Lotta, Shara och Dan