Hej, allihop!

Nu är vi inne i oktober och hösten gör sig påmind med både regn och svalare temperaturer, på morgnarna i veckan som var har det varit regnigt och någon morgon var det frost. Eleverna är ute på alla raster så det gäller att de klär sig efter vädret.

Vad händer nästa vecka?

• Pojkarna i 6A har simning på tisdagens idrottslektionen på morgonen, medan flickorna har sex- och samlevnadsundervisning på skolan. (sen vi byter så alla får allt)
  • På tisdag kl. 18.00 – 19.00 kallar 6B till föräldramöte. Klassresa på våren är temat för kvällen.
  • På onsdag har hela 6B simning på idrottslektionen.
  • Läxa i svenska, med veckans ord från i onsdags till onsdag 9 oktober. Några behöver träna läsning och kommer att få en läsläxa. Fråga gärna era barn om de ska läsa.

Under nästa vecka så fortsätter arbetet med att redovisa texter i svenskan. I engelska ska eleverna göra en inläst presentation på ett nytt och kul sätt med hjälp av appen, Animate Anything. Mycket sevärt, så be barnen visa er appen och det de gjort. I so ska uppgiften om europa, och landet färdigställas och lämnas in senast 11 oktober. I matten ska alla jobba fram till diagnos 1. De som känner att de inte riktigt hinner, rekommenderas att ta hem bok och häfte för hemarbete. I no ska vi jobba klart med naturtyperna och det blir ett prov vecka 42, datum kommer. I många ämnen finns det uppdrag och övningar på Elevspel och Bingel. Det är perfekt att träna t.ex. ord och begrepp, enklare fakta och multiplikationstabellen med hjälp av sin IPad. I Teams börjar det finnas lite länkar, uppgifter och annat. Barnen är duktiga på att hitta rätt i Teams, så be om en guidad rundtur. Hör av er om ni undrar något.